EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Most is csak viccel Prigozsin? Ha nem kapnak harcosai elég lőszert, kivonja Bahmutból a Wagner zsoldosait

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
5 hónapja
Kiemelt kép: Twitter

A magánhadsereg alapítója és vezetője kijelentette, itt az idő arra, hogy kimondják, egy ukrán ellentámadás akár katasztrófát is okozhat Oroszországnak.

Jevgenyij Prigozsin nemrég bevallotta, hogy csak viccelt, amikor arról beszélt, hogy a Wagner-csoport felfüggeszti a támadásokat a kelet-ukrajnai régióban, hogy a frontvonal túloldalán lévő ukrán erők megmutathassák Bahmutot a városba látogató amerikai újságíróknak - írta az Index.

Nos, azt most nem tudhatjuk, vajon a Wagner-vezér megint humoros kedvében volt, de ezúttal úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy kivonja erőit Bahmutból, ha az orosz katonai parancsnokság nem biztosít számukra több lőszert. "A Wagner a szükséges lőszer töredékét kapja" – hangsúlyozta. Már nem először derül ki, hogy a zsoldoshadsereg és az orosz védelmi minisztérium között feszültség lehet.


Nem lesz egyszerű dolga az orosz hadseregnek, ha a Wagner tényleg visszavonul Bahmutból     Fotó: BBC


A Twitter oldalán látható videóban Prigozsin kiemelte, hogy "szervezett módon ki kell vonulniuk, vagy maradnak és mind meghalnak". Ugyanis nem tudják tartani az állasaikat Bahmutnál, ha a lőszerszállítmányok rövid időn belül nem érkeznek meg. Állítása szerint a Wagner csak 10-15 százalékával rendelkezik a szükséges lövedékeknek.

Azt is közölte, hogy abba kell hagyniuk a lakosság megtévesztését, és ki kell mondani őszintén, hogy hogy a május első felében várható ukrán ellentámadás akár „tragédiába” torkollhat Oroszország számára.

Rövidesen kiderül, vajon ezúttal Prigozsin komoly vagy vicces arcát mutatta...