EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Lengyelországi robbanás: Zelenszkij is megszólalt

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Twitter.com/DefenceU

Zelenszkij "jelentős eszkalációnak" nevezte a lengyel területet ért rakétacsapást.

 "Jelentős eszkalációnak" minősítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti videoüzenetében azt, hogy Oroszország a NATO-tagállam Lengyelország területére mért rakétacsapást, és intézkedésre sürgette az északatlanti szövetséget - számolt be az MTI a Jevropejszka Pravda hírportál alapján.

"Orosz rakéták találták el Lengyelországot. Hányszor mondta Ukrajna, hogy egy terrorista állam nem korlátozza magát a mi országunkra, és csak idő kérdése, hogy az orosz terror mikor lép tovább"

- emlékeztetett az államfő. Szerinte az orosz fenyegetés csak fokozódni fog, ha Moszkva megbüntethetetlennek érzi magát.

"Rakétát lőni a NATO területére, ez egy orosz támadás a kollektív biztonság ellen. Ez nagyon jelentős eszkaláció. Cselekednünk kell!"

- hangsúlyozta Zelenszkij.

Az ukrán elnök Lengyelország melletti szolidaritásának is hangot adott.

"Most azt akarom mondani minden lengyel testvérünknek: Ukrajna mindig támogatni fog benneteket! A terror nem töri meg a szabad embereket. A győzelem akkor lehetséges, ha nincs félelem"

- hangoztatta Zelenszkij.

Zelenszkij, akinek országa nem tagja a NATO-nak, de szoros kapcsolatban áll a szövetséggel, azt is mondta, hogy a saját országa elektromos hálózata elleni rakétatűz "a G20 arculcsapása".

"Az ukránok elleni népirtás, válaszul a béketervemre, cinikus pofon a G20-ak és a világ számára"

- írta a Telegramon.