EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Sokkolni kell Lukács Sándor szívét! Talán így megúszhatja a műtétet

Kultúra
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: port.hu

A 76 éves Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész már a visszatérésén gondolkozik, jelenleg vérhígító és értágító gyógyszereket kap.

Kórházba került Lukács Sándor. Mint kiderült, a Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművésznek szívproblémája van, a hírek szerint maga Merkely Béla a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója műtené meg.

„Nem kockáztattam, hiszen éreztem, hogy valami nem stimmel. Napok óta fáradékony voltam, teniszezés közben pedig egyszer csak azt vettem észre, hogy nem mozdulok a labdáért. Nem is halogattam sokáig a dolgot, bementem a kórházba, ahonnan már nem is engedtek haza” – mesélt kórházba kerüléséről a színművész a Blikknek.

Jelenlegi állapotáról pedig azt mondta: „Vérhígító és értágító gyógyszereket kapok, de a professzor szerint még egy hét kell ahhoz, hogy kiderüljön, miként reagálok a kezelésre. Imádkozom, hogy elkerüljem a műtétet, mert a másik megoldás, amit Merkely doktor úr javasolt, mégiscsak kevésbé drasztikus beavatkozás.

Ha jól reagál a szervezetem a gyógyszerekre, egy úgynevezett kiütéssel helyre lehet állítani a szívritmuszavaromat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy defibrillátorral kiütik a szívem, ami szintén nem hangzik túl jól, de még mindig kevésbé félelmetes eljárás, mint a műtét”.

A szívritmus elektromos úton való helyreállítását altatásban végeznék. Lukács Sándornak még sosem volt korábban probléma a szívével, így alaposan megijedt, mikor az első tünetek jelentkeztek.

„Laikusként most azt mondanám, egy hónap legalább kell, mire visszatérhetek a színpadra, de nem akarok Merkely professzor úr nélkül találgatni. Rettentően sajnálom, hogy le kell mondanom néhány előadást, de az élet néha közbeszól, és most az a legfontosabb, hogy talpra álljak és egészségesen hagyhassam el a kórházat” – mondta el a 76 éves színész.