EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Magyar népmesék című tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás a Cinema MOM-ban

Kultúra
2 hónapja
Kiemelt kép: Cinema MOM

A magyar népmesék sorozat rajzaiból nyílik kiállítás szombaton a Cinema MOM-ban.

A Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című tévéfilm-sorozat rajzaiból nyílik időszaki kiállítás Benedek Elek születésnapja, egyben a magyar népmese napja alkalmából szeptember 30-án a Cinema MOM-ban, ahol a nyitóeseményen rajzfilmvetítéssel és néptánctanítással is várják az érdeklődőket.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a november 30-ig látható tárlat nyitó eseményén 10 óra 45 perctől a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében.

11 órától a kiállítás megnyitójával folytatódik a program a filmszínház emeleti kiállítóterében. A Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia, az esemény házigazdája, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezetőjének köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió rendezője nyitja meg.

Ezután magyar és moldvai csángó tánctanításra várják a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai: Esztergomi Katinka, Bennő Katalin és Frajda Márk.

A belépés minden programra ingyenes, a táncház programra előzetes regisztráció szükséges a Cinema MOM honlapján.