EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Mégis lehet Fenyő nélkül karácsony?

Kultúra
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: YouTube

Elmaradhat a rock and roll hazai sztárjának év végi koncertje.

Vége lehet egy többévtizedes hagyománynak? Fenyő Miklós rajongóinak szlogenjévé vált, sőt, a legendás zenész slágert is írt ezzel a címmel: Fenyő nélkül nincs karácsony! Számukra kötelező program, hogy december végén a „Fenyő Ünnep” elnevezésű koncerttel zárják az évet az Arénában.

Az 1996 óta létező tradíciónak azonban idén vége lehet, a hagyományosan december utolsó napjaira meghirdetett buli ugyanis nem szerepel semelyik budapesti koncerthelyszín programjában. A jelenlegi gazdasági helyzetben persze, nem egyszerű egy ekkora volumenű koncertet létrehozni még akkor sem, ha a 76 éves, eMeRTon-díjas magyar énekes évtizedek óta hűséges bázissal rendelkezik.

Mégis mi történt? A Blikk információ szerint ugyan a háttérben folynak a tárgyalások a decemberi „Fenyő Ünnepről”, a döntésben közrejátszanak az anyagiak. Amellett, hogy több tízmillió forintba kerül egy ekkora koncert létrehozása, a jövő nyárra meghirdetett Hungária-koncert is beárnyékolhatja a decemberi buli létrejöttét, amelyet – ha lesz – legkésőbb egy-két héten belül meg kell hirdetni, hogy meg is teljen a helyszín.


A háttérben folynak a tárgyalások a decemberi „Fenyő Ünnepről”, a döntésben közrejátszanak az anyagiak     Fotó: YouTube


"Egyelőre nem jelenthetjük ki, hogy lesz Fenyő Ünnep, de azt sem, hogy biztosan elmarad" – vallotta be Környei Attila, Fenyő Miklós menedzsere, aki tisztában van azzal, hogy a rajongóknak mennyire fontos dátum a december vége.

"Tényleg így van régóta, hogy két koncertdátum fix az év végén: Fenyőé és Demjéné. Azt kell mondjam azonban, hogy egyelőre Miklós sem tudja, hogyan is legyen, hiszen a jövő nyári Hungária-buli is nagyon komoly szervezést igényel" – tette hozzá a menedzser, aki megerősítette, hogy anyagilag sem egyszerű létrehozni a két bulit.