EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Grammy-díj: Beyoncé a csúcson, megdöntött minden rekordot - VIDEÓVAL

Kultúra
10perc.hu
9 hónapja
Kiemelt kép: theguardian.com/Youtube

Noha Harry Styles kapta az év albuma díjat, az énekesnő négy kategóriában győzött, ezzel Grammy-díjainak száma 32-re nőtt, amivel megdöntötte a magyar származású karmester, Solti György eddigi, 31 díjas csúcsát.

Ahogy arra számítani lehetett az idei, a Crypto.com Arenában rendezett 65. Grammy-díjátadón – idén is Trevor Noah volt a házigazda – minden Beyoncéról szólt. Az énekesnő négy kategóriában győzött, ezzel Grammy-díjainak száma 32-re nőtt, ezzel több mint negyedszázados rekordot döntött meg, és immár egyedül ül a Grammy képzeletbeli trónján - írta a theguardian.com.

Beyoncé a magyar származású karmester, Solti György eddigi csúcsát döntötte meg. Solti összesen 31 Grammy-díjas lemezfelvételen működött közre, az utolsót halála évében, 1997-ben kapta a legjobb operafelvétel kategóriában, A nürnbergi mesterdalnokokért.


Harry Styles Harry' House című lemezével kapta az év albuma elismerést a Grammy-gálán. Ráadásul az idei győztesek közül többen mondtak köszönetet Beyoncé-nak, hangsúlyozva, milyen nagy hatást gyakorolt rájuk.

Mással is kitűnt az énekesnő, ugyanis a nagy közlekedési dugó miatt elkésett a ceremóniáról, és mire megjelent, már három díj az övé volt. Ő kapta a legjobb R&B-dal (Cuff It), a legjobb dance- és elektronikus zenei felvétel (Break My Soul), a legjobb hagyományos R&B előadás (Plastic Off the Sofa), valamint negyedikként a legjobb dance-elektronikus album (Renaissance) kategória Grammy-jét.