EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Amikor a Tartalék főszereplővé növi ki magát - egy hét alatt több mint 3,2 millió példányban kelt el Harry herceg könyve

Kultúra
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: TASR

Jó úton jár afelé a kötet, hogy minden idők legnagyobb példányszámban megvásárolt memoárjai közé kerüljön.

A Penguin Random House kiadóvállalat nyilvánosságra hozott eladási adatai szerint csak az Egyesült Államokban 1,6 millió példányt vásároltak meg Harry herceg memoárjából, a Spare-ból (Tartalék). A kötet jó úton jár afelé, hogy minden idők legnagyobb példányszámban megvásárolt memoárjai közé kerüljön.

A brit kiadó adatai szerint Nagy-Britanniában forgalmazása első napján 400 ezer fogyott a könyvből, beleértve az ekönyves és hangoskönyves változatot is – írta az atv.hu. A Spare 15 nyelven már megjelent, de előkészületben van további tíz nyelvre való fordítása is. A 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

A memoárt az Amerikában élő sussexi herceg J. R. Moehringer amerikai íróval együtt jegyzi, aki Andre Agassi Open című memoárján is dolgozott. Ő írta a The Tender Bar című könyvet is, amiből Iskola a pult mentén címmel George Clooney forgatott filmet Ben Affleck főszereplésével.