EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Phil Collins: ez lesz az utolsó turné?

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: DPA

A 70 éves világsztár egészségi állapota alaposan megromlott, már a dobverőt sem tudja rendesen fogni az egyik kezével, így a fia dobol majd a koncerteken.

Úgy tűnik, hogy a szeptember 20-án, Birgminhamben induló Genesis-turné lesz az utolsó koncertsorozat, melyen Phil Collins részt vesz. A 70 éves zenész egészségi állapota ugyanis annyira megromlott, hogy a szervezete nem biztos, hogy bírná egy turné fizikai megterheléseit.

2020-ban Collins a Genesis másik két tagjával, Tony Banksszel és Mike Rutherforddal bejelentette, hogy újra összeállnak egy turné erejéig, ami a The Last Domino? Tour nevet kapta. Az eredeti tervek szerint már tavaly felléptek volna, ám a koronavírus-világjárvány keresztülhúzta a számításaikat, így a koncertsorozat szeptember 20-án indul.


A 70 éves világsztár egészségi állapota alaposan megromlott, már a dobverőt sem tudja rendesen fogni az egyik kezével, így a fia dobol majd a koncerteken    Fotó: DPA


A zenész a romló egészségi állapota miatt fontolgatja, hogy örökre visszavonul a zenéléstől, ugyanis a Page Six magazinnak bevallotta, már az egyik keze olyan gyenge, hogy a dobverőt sem tudja rendesen megfogni. Éppen ezért a középső fia, a húszesztendős Nicholas fog dobolni a turné során, nem pedig az édesapja.

„Már mindnyájan benne vagyunk a korban, és azt hiszem, hogy bizonyos mértékig ezután mindnyájan visszabújunk az ágyunkba aludni. Általánosságban elmondható az rólam, hogy már nem tudom, valóban újra turnézni szeretnék-e” – nyilatkozta Phil Collins.

A Genesis szeptember 20-tól október 13-áig szinte majdnem mindennap fellép Angliában, és a londoni O2 Arénában három fellépést is tartanak majd. Novembertől Észak-Amerikában lesznek, az utolsó bulijuk december 16-án lesz.