EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Elhunyt a tinilányok egykori bálványa

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: news.com.au

Hatvanöt éves korábanváratlanul meghalt az otthonában Les McKeown, a legendás Bay City Rollers egykori frontembere.

Újra gyászol a nemzetközi zenevilág, hiszen elhunyt Les McKeown, a hetvenes években rendkívül népszerű skót popcsapat, a Bay City Rollers frontembere. Az énekes 65 éves volt, családja közleménye számolt be az egykori tinibálvány váratlanul haláláról.


A brit média a Beatles utáni második legnagyobb együttesnek aposztrofálta a Bay City Rollerst     Fotó: BBC


A Bay City Rollers a hatvanas évek második felében alakult Skóciában, és 1973-ban lett a banda frontembere az akkor 18 éves Les McKeown. Innentől kezdve az együttes sikert sikerre halmozott. Fanatikus tinirajongók követték a zenekart koncertről koncertre, a brit média a Beatles utáni második legnagyobb együttesnek aposztrofálta, miután lemezeik több mint százmillió példányban keltek el.


2015-ben újra összeálltak, és ismét teltházas fellépések következtek    Fotó: BBC


1975-ben két daluk, a Bye Bye Baby és a Give a Little Love vezette a brit kislemezlistát, egy évvel később a Saturday Night az amerikai lista élére került. Stúdiólemezeik közül az első kettő, a Rollin' (1974) és a Once Upon a Star (1975) a brit albumlista élén landolt. A Bay City Rollersből 1978-ban McKeown kilépett, de 2015-ben újra összeálltak, és ismét teltházas fellépések következtek. Az egymásra találásból egy karácsonyi lemez is született.