EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Berlinale: mindkét magyar versenyfilm díjazott

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: berlinale.de

Mind a Természetes fény, mind pedig a Rengeteg – Mindenhol látlak kapott egy-egy Ezüst Medve díjat a nemzetközi zsűritől.

Mindkét magyar versenyfilm bekerült a díjazottak közé a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. A két magyar film 13 munkával versenyzett az Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért. Nagy Dénes a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét kapta meg a Természetes fény című bemutatkozó alkotásáért (főképen), Kizlinger Lilla pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat nyerte el Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításával a nemzetközi zsűri döntése alapján.

A zsűri Nagy Dénes munkájáról kiemelte, hogy háborús filmjével szembesíti a nézőt a passzivitás és az egyéni felelősségvállalás közötti választás kényszerére, és rendező az első magyar elsőfilmes, aki elnyerte ezt a díjat a Berlinale történetében. Kizlinger Lilla alakításáról hangsúlyozták, hogy intenzív jelenléte révén a felszínre hozza a mélyrétegeit annak az epizódnak, amelyben szerepel.