EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Az utolsó golyót megtartotta magának… Öngyilkos lett a Maine állami tömeggyilkos

Külföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: CNN

Robert Card holttestére tegnap este, helyi idő szerint negyed nyolckor bukkantak egy folyó mellett Lisbon Fallsban.

Véget ért a hajtóvadászat Maine államban: az Egyesült Államokban az utóbbi évek egyik legsúlyosabb gyilkosságának feltételezett elkövetőjét péntek este holtan találták, miután valószínűleg lőfegyverrel öngyilkosságot követett el.

Janet Mills Maine állam kormányzója péntek esti sajtótájékoztatóján azt mondta: "Meghalt. A Maine állambeli rendőrség megtalálta a holttestet". Robert Card holttestére este, helyi idő szerint negyed nyolckor bukkantak egy folyó mellett Lisbon Fallsban, mintegy húsz percre Lewiston városától, ahol a lövöldözés történt. Az autóját a közelben találták meg.

Michael Sauschuck, Maine állam közbiztonsági főnöke szerint a 40 éves Robert Card, a hadsereg tartalékos katonája valószínűleg lőfegyverrel követett el öngyilkosságot. A hatóságok azt közölték, hogy nem tudják megmondani, mikor vetett véget életének a gyanúsított.

A férfi szerda este egy félautomata puskával felfegyverkezve tüzet nyitott Lewinstonban egy bowlingpályán, majd mintegy tíz perccel később a 36 ezer lakosú város egyik bár-éttermében, 18 embert megölt és 13-at megsebesített.