EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Putyin nem viccel! Elárverezteti Zelenszkij krími villáját

Külföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: X (Twitter)

Az árverés résztvevőjeként október 26-ig lehet jelentkezni, magát az eseményt pedig 30-án rendezik meg, a kikiáltási ár pedig 24 millió rubel.

Döntött Moszkva: elárverezik Volodimir Zelenszkij ukrán elnök családjának a Krím félsziget déli partján, Livadia faluban fekvő nyaralóját, amelyből pompás kilátás nyílik a tengerre. Az ingatlant a Krím elfoglalása után államosította Oroszország.

„A korábban államosított házat nyílt árverésre bocsátották” – tudatta az illetékes minisztérium a RIA Novosztyival. A közel 120 négyzetméteres lakás piaci értéke és kikiáltási ára 24 millió rubel – mai árfolyamon kicsivel több, mint 87 millió forint. Az ingatlan árverését a „Gis torgi” névre hallgató portálon fogják lebonyolítani, ahol a különböző állami és önkormányzati ingatlanokat bocsátják áruba. Az árverést elektronikus úton fogják megrendezni.

Az árverés résztvevőjeként október 26-ig lehet jelentkezni, magát az eseményt pedig 30-án rendezik meg. Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke úgy fogalmazott a portálnak, hogy az ukrán oligarchák és politikusok felhalmozott vagyonának eladásából a különleges katonai hadműveletben harcolókat, illetve az ő családtagjaikat kívánják támogatni. Emellett az ország fejlesztésére szánják ezeket az összegeket – tette hozzá.