EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Ez döbbenetes! Több, mint száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Külföldi hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Hír TV

A szerb oktatási minisztérium tájékoztatása szerint ma összesen 78 általános és 37 középiskola e-mail címére érkezett fenyegetés.

Az elmúlt hetek történései alapján – két héttel ezelőtt egy 13 éves, hetedikes diák az iskolájában lelőtte kilenc társát és az iskolaőrt, valamint egy tanárt és további öt diákot megsebesített – bármilyen fenyegetést komolyan vesznek Belgrádban. És ezúttal volt is mit komolyan venni.

Több, mint száz belgrádi iskolában volt bombariadó ma reggel, a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a helyszíneket. Az oktatás a szóban forgó iskolákban vagy elmarad, vagy távoktatás formájában zajlik ezen a napon - közölte a szerbiai oktatási minisztérium, amely elárulta, 78 általános és 37 középiskola e-mail címére érkezett fenyegetés.

Az utóbbi egy év során több - később hamisnak bizonyult - bombariadó is volt a szerbiai iskolákban, a hatóságok minden esetet kivizsgáltak, ám nem hozták nyilvánosságra a nyomozás eredményeit, csak annyit közöltek: a levélírók között volt kiskorú fenyegető, de olyan is történt, hogy külföldi címről érkezett a levél.