EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Végre élőben láthatta a Dávid szobrot az az igazgató, akit lemondásra kényszerítettek Michelangelo műve miatt

Külföldi hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: BBC

Hope Carrasquilla és családja a város polgármestere és Cecilie Hollberg múzeumigazgató meghívására érkezett Firenzébe, ahol végre megpillanthatták a szobrot az Accademia Galériában.

Nemrégen a 10perc.hu is beszámolt arról a sokakat megbotránkoztató esetről, amikor egy amerikai iskolából azért kellett távoznia egy igazgatónak, mert művészettörténet órán képeket mutatott be Michelangelo Dávid-szobráról. Ugyanis a szülők pornográfnak tartották a 16. századi alkotást, sőt, hasonló véleménnyel voltak a Sixtus-kápolna mennyezeti freskójáról, az Ádám teremtéséről, valamint Botticelli festményéről, a Vénusz születéséről is.

Nos, azóta az élet kárpótolta Hope Carrasquillát, ugyanis eleget tett Firenze polgármestere, Dario Nardella, valamint a Galleria dell'Accademia igazgatójának, Cecilie Hollbergnek a meghívásának, és családjával együtt élőben tekintette meg a múzeumban látható szobrot – számolt be a BBC.

A múzeumigazgató elmondta, hogy hálás, hogy a volt igazgató elfogadta a meghívásukat, míg Carrasquilla asszony elárulta, lenyűgözte a galéria, és kijelentette: "Szerintem gyönyörű a múzeum. Úgy néz ki, mint egy templom."

Szerinte az a legcsodálatosabb, hogy az embernek az az érzése, hogy az egész galériát a Dávid-szobor miatt építették. "Önmagában nincs semmi baj az emberi testtel. Michelangelo rosszat tett volna vele, ha bármilyen más módon faragja meg. Szerintem ez a szobor egész egyszerűen csodálatos. Ez egy remekmű, amely a tisztaság és az ártatlanság vallási jelképe, a jó győzelme a gonosz felett" – fogalmazott Hope Carrasquilla.