EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Újabb keresztapa került a rácsok mögé

Külföldi hírek
10perc.hu
5 hónapja
Kiemelt kép: BBC/Olasz Belügyminisztérium

A rendőrség egy genovai katedrálisban letartóztatta Olaszország egyik legnagyobb maffiaszindikátusának állítólagos főnökét.

Újabb nagy fogásról számolt be a BBC: egy genovai katedrálisban elfogták Pasquale Bonavotát, akit 2018 óta keresi a rendőrség, miután gyilkosság és bűnszervezetben való aktív részvétel miatt volt érvényben elfogatóparancs ellene. A rendőrség szerint a 49 éves férfi a hírhedt Ndrangheta családot vezeti.

A csoport Olaszország legerősebb maffiacsaládja, és állítólag Európa kokainkészletének nagy részét ellenőrzi. Pasquale Bonavota elfogásakor hamis személyi igazolvánnyal akarta igazolni magát. Ő az egyik fővádlott abban a folyamatban lévő monstre perben, amelyben több mint 300 embert vádolnak szervezett bűnözéssel kapcsolatban.

Bonavota volt a klánfőnök, aki a többi Ndrangheta családi vezetővel hozta meg a legfontosabb döntéseket. Ő irányította Rómában a szerencsejáték-felügyeletét és a kábítószer-kereskedelmet. Mindenesetre a januárban elfogott Matteo Messina Denaro – aki harminc évet bujkált az igazságszolgáltatás elől – után Bonavota letartóztatása újabb súlyos csapás az olasz maffiára.