EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Te ezt elhiszed? Megint két orosz oligarcha hunyt el teljesen „váratlanul”

Külföldi hírek
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: YouTube

Pavel Antov, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítója egy indiai hotel ablakából esett ki, két nappal azután, hogy ugyanabban a hotelben egy barátja, Vlagyimir Bidanov meglepetésszerűen szívinfarktust kapott.

Lassan már a mondásból ismert legyeknél is sűrűbben hullanak az orosz milliárdosok, főleg, miután február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát. Most újabb nevekkel bővült karácsonykor a 2022-ben rejtélyes körülmények között elhunyt orosz üzletemberek listája, amely így már 23 nevet tartalmaz.

Indiai és orosz híroldalak információi szerint egy rajagadai hotel előtt vérbe fagyva találták Pavel Antov Genrikovicsot, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját. A 65 éves milliárdos, aki nem mellesleg Putyin kormánypártja, az Egységes Oroszország politikusa és a 10 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabbnak tartott orosz képviselő.Antov több orosz üzlettársával Indiában üdült az RTL Híradó információja szerint, amikor tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán. Antov a halálának előestéjén ünnepelte 65. születésnapját.

Ráadásul ez már a második rejtélyes haláleset volt az ünneplő társaság soraiban, ugyanis december 22-én a 61 éves Vlagyimir Bidanov is elhunyt: kórházba szállítás közben meghalt, állítólag infarktus végzett vele.

Az indiai rendőrség vizsgálja a két halálesetet, de egyelőre nem találtak köztük összefüggést, vagy bűncselekményre utaló körülményt, írja a TASSZ orosz állami hírügynökség. A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Pavel Antov depressziós lett barátja halála miatt, és öngyilkosságot követett el.