EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Újabb tettes rács mögött, akik megerőszakolták, majd meggyilkolták a 13 éves bécsi kislányt

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Kurier

Három afgán származású elkövetőt már elfogott az osztrák rendőrség, a negyedik tettes ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

Döbbenetes bűntény történt Bécsben az elmúlt hétvégén. Egy 13 éves kislányt többszörösen megerőszakoltak majd meggyilkoltak, a holtestét pedig Bécs 22. kerületében egy fának támasztva járókelők találták meg, még szombaton reggel.

A rendőrség hatalmas erőkkel kezdte meg a nyomozást, és a tanúvallomások alapján immár három afgán származású fiatalt tartóztattak le. Egyikük 18 éves, 2015-ben érkezett Ausztriába, és az egyszer már megítélt menedékjogát különböző bűncselekmények - kábítószerkereskedelem, garázdaság, rablás, testi sértés - elkövetése miatt visszavonták, de kitoloncolni nem tudták, mert még kiskorú volt.


A lakosság azóta is hordja a megemlékezés mécseseit ahhoz a fához, ahol megtalálták a kislány holttestét     Fotó: derstandard.at


A másik őrizetbe vett gyanúsított 16 esztendős fiú 2021 áprilisában érkezett Ausztriába, menedékkérelmet adott be, melynek elbírását felfüggesztették. A harmadik, 23 éves afgán férfi szintén 2015-ben érkezett az országba, és kábítószer-bűncselekmények miatt már elítélték Ausztriában. Egy negyedik tettestárs ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

Osztrák lapértesülések szerint a kihallgatásuk során - mely tolmácsok közreműködésével folyt - a gyanúsítottak nem mutattak megbánást. A rendőrség nem zárta ki további tettestársak közreműködését.