EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Porrá égett Szentpéterváron az egykori textilgyár épülete

Külföldi hírek
10perc.hu/Fiát Gábor
2 éve
Kiemelt kép: AFP

Két embert őrizetbe vettek az orosz hatóságok miközben nagy erőfeszítések közepette próbáltál oltani a Nyevszkaja Manufaktura épületét.

A Nyevszkaja Manufaktura a 19. században Oroszország egyik legnagyobb textilipari vállalata volt, ma kulturális örökségi helyszín. Hatalmas tűz ütött ki a vörös téglás épületben, mely a háztömb több szintjére és a környező fákra is átterjedt. Bár már közel 40 tűzoltó küzdött a lángokkal, még most sem sikerült tökéletesen megfékezni a tüzet. Az AFP hírügynökség úgy tudja, az oltási munkákkal párhuzamosan a romok eltakarítása is megkezdődött. A vörös pokol egy tűzoltó életét követelte, míg két másikat súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A kiemelkedő bűnesetek feltárására specializálódott Vizsgáló Bizottság jelentése szerint súlyos gondatlanság miatt csaptak fel a lángok, a menedzsment nemtörődömsége vezetett a katasztrófához. A vezetők számos tűzbiztonságra vonatkozó szabályt áthágtak, az épület a fennálló feltételek közepette nem működhetett volna. A rendvédelemi szervek a Nyevszkaja Manufaktura vezérigazgatóját és helyettesét őrizetbe vették az eset kapcsán.