EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Foci-vb: a történelem ismétli önmagát, megint egy kapus juttatta tovább Horvátországot

Foci-VB
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Nigel Keene

A horvát válogatott 1-1-re végzett Japánnal a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, ám büntetőkkel a legutóbbi vb-ezüstérmese jutott tovább.

Amikor az M4 stúdiójában éppen arról beszélgettek, hogy Dominik Livakovic még sosem tudott büntetőt hárítani a válogatottban, valahol már lehetett sejteni, hogy a horvát kapus a lehető legjobbkor változtat a szokásán. És így is lett, összesen három japán 11-est hárított a büntetőpárbaj során.

Livakovic mindössze a harmadik kapus a futball történetében, aki három tizenegyest is kivédett egy világbajnoki szétlövés során. Úgy tűnik, a horvátok ebből rendszert akarnak csinálni, ugyanis ezt megelőzően a 2018-as vb-n – minő véletlen – a nyolcaddöntőben a horvát válogatott akkori kapusa, Danijel Subasic volt erre képes Dánia ellen. Rajtuk kívül a portugál Ricardo mutatta be ezt a bravúrt az angolok elleni negyeddöntőben a 2006-os tornán.Korábban már írtunk arról, hogy a horvát válogatott rosszabb nem, de 4 évvel mindenképpen öregebb lett, így nem sokan hittek abban a világbajnokság előtt, hogy a legutóbbi vb-ezüstérmes képes lesz a csoportból is továbbjutni. Erre tessék, már negyeddöntősök, és abszolút bennük van egy újabb bravúros szereplés.

A japánok a harmadik európai nagycsapattal már nem bírtak el, de a mutatott játékuk, harcszellemük egyöntetűen a torna egyik legkellemesebb meglepetését okozta. De úgy tűnik, egyelőre a nyolcaddöntő jelenti számukra mindig a végállomást…

Világbajnokság, nyolcaddöntő
Japán–Horvátország 1–1 – tizenegyesekkel 1–3
Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, 42.523 néző. Jv.: Ismail Elfath (amerikai)
Japán: Gonda – Tanigucsi, Josida, Tomijaszu – Ito Dzs., Endo, Morita (Tanaka, 106.), Nagatomo (Mitoma, 64.) – Doan (Minamino, 87.), Maeda (Aszano, 64.), Kamada (Szakai, 75.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime.
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic – Kovacic (Vlasic, 99.), Brozovic, Modric (Majer, 99.) – Kramaric (Pasalic, 68.), Petkovic (Budimir, 62.; Livaja, 106), Perisic (Orsic, 106.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Gólszerző: Maeda (44.), ill. Perisic (55.)