EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Húsvétkor akarsz wellness szállóban pihenni? Mutatjuk, mennyiért teheted meg

Életmód hírek
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

Egy biztos, százezer forint alatt nem ússza meg az ünnepet az, aki nem saját nyaralóba utazik el belföldön.

A húsvéti négynapos hosszú hétvégére idén már 17 százalékkal többen foglaltak szállást, mint tavaly ilyenkor, a vakációra pedig 40 százalékkal többen gondoltak, a május elseje és pünkösd környéki időpontok is több helyen beteltek – derült ki a szallas.hu adataiból. Százezer forint alatt nem ússza meg az ünnepet az, aki nem saját nyaralóba utazik el belföldön.

Egyes szállásközvetítő portálok árazása, illetve a hotelek saját honlapján feltüntetett árajánlatok kissé eltérők lehetnek, de az elmondható, hogy egy pár aligha ússza meg a húsvéti szünetet 100 ezer forint alatt saját nyaraló nélkül, ha az ország határain belül utazna el a négy napra – írta az Index.

A leglátogatottabb nagyvárosokban az apartmanok ára indul 60 ezer forintról az adott hétvégén, a nyugati szomszédainkhoz közel eső Sopronban ez 80 ezer forintnál kezdődik. Két 5–14 év közötti gyermekkel átlagosan 20 ezer forinttal emelkednek az említett díjak. Ezekből a szállástípusokból a legnagyobb a kínálat országosan.


Ahol van wellness-szolgáltatás, minimum 130 ezernél kezdődnek az árak      Fotó: Pixabay


A háromcsillagos hotelek ebben az időpontban két főre 90-100 ezer forintos áron érhetők el, ezek telnek be a leghamarabb, és a legolcsóbb 130 ezer forintos árat jelentő háromcsillagos wellnesshotelek, ugyanez négycsillagos kategóriában 230-300 ezer forintos szobaáron foglalható, amiből desztinációnként már csak néhány van.

A hotelekben két 5–14 év közötti gyermekkel 70 százalékkal nagyobb költséget jelent az erre az időszakra történő foglalás. A vidéki nagyvárosokban wellnesshotelbe már nem nagyon lehet foglalni. Budapest belvárosában 200 ezer forint a legolcsóbb apartman húsvétkor két főre, a legkedvezőbb árú hotel 240 ezer forint, a wellness-szolgáltatást kínálók pedig 400 ezer forinttól kezdődnek.