EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Hihetetlen! A nők majd 90 százaléka úgy érzi, hátrányosan megkülönböztetik a munka világában

Életmód hírek
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Egy kutatás adatai szerint a hölgyeket a rugalmas munkavégzés terén (48 százalék szerint), a vállalkozásindítás lehetőségében (29 százalék), valamint a megkeresett jövedelemben (46 százalék) éri a legsúlyosabb hátrány.

Úgy tűnik, a munka világát még nem érte el a nemek közti egyenjogúság. Legalábbis az Avon szépségipari cég felmérése szerint. A válaszokból ugyanis az derült ki, hogy sok hátrányos megkülönböztetés éri a nőket a munka világában. Hét országban – az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Lengyelországban, a Fülöp-szigeteken, Törökországban és Dél-Afrikában –, 7145 nő részvételével végezték a kutatásukat 2023 januárjában.


A megkérdezettek 46 százaléka úgy véli, a megkeresett jövedelemben éri a legsúlyosabb hátrány a nőket     Fotó: Pixabay


A Global Progress for Women Report szerint a nők 86 százaléka mondja, hogy manapság is nemi megkülönböztetésen alapuló negatív sztereotípiák akadályozzák esélyegyenlőségüket a munka világában. A válaszadók úgy látják, hogy férfitársaikkal szemben a nőket a rugalmas munkavégzés terén (48 százalék szerint), a vállalkozásindítás lehetőségében (29 százalék), valamint a megkeresett jövedelemben (46 százalék) éri a legsúlyosabb hátrány.

A megkérdezettek több mint egyharmada véli úgy, hogy a férfiak számára kedvezőbbek a saját vállalkozás indításának lehetőségei, a válaszolók 61 százaléka számára a vállalkozásindítás legnagyobb akadálya a finanszírozás lenne.