EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Hogyan lehet túllépni egy szakításon? Eláruljuk

Életmód hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Pixabay

A párterapeuta szerint, úgy kell leszokni a szerelemről, mint a drogról.

Egy New Yorki párterapeuta Sabrina Alexis szerint, szakítás után az egyik legfontosabb dolog, hogy 30 napon át semmilyen kapcsolatban ne álljon egymással a két fél.

Erre az egy hónapra azért van szükség, mert így könnyen felismerhetővé válik, hogy a szakított felek, pontosan mire vágynak a jövőben. Együtt szeretnének-e tervezni tovább, vagy pedig az egyedüllét ráébreszti őket, hogy talán jobb külön folytatni az életüket

Sabrina másik tanácsa, hogy készítsen a szakított fél exéről egy listát, amiben feltünteti annak negatív és pozitív tulajdonságait. Feltehető, hogy így olyan dolgok is feltűnővé válhatnak, melyeket korábban elfogadottnak tekintett.

Mivel a szerelem olyan kémiai reakciókat vált ki az agyból, mint egy droghasználóé, ezért szükséges a 30 nap távolság tartása. A párterapeuta szerint van akinek több idő is kell. Ekkor érdemes lehet egy napló vezetése, amivel folyton önellenőrzés végezhető.

Ahhoz, hogy a magányosan maradt fél képes legyen tisztán látni, ahhoz ajánlott, hogy ne csak személyesen, hanem a közösségi oldalakon se kommunikáljanak, és a közösségi médiában se figyeljék egymás új szokásait.