EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Elképesztően nézhet ki Szeged harmadik Tisza-hídja

Életmód hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Facebook/Nagy Sándor

A tervek szerint a híd közösségi terekkel lesz ellátva.

A déli Tisza-híd engedélyes kiviteli tervei 2024 augusztusára készülnek el, és becslések szerint naponta 35 ezer jármű fog rajta áthaladni - írta a Szeged.hu.

A híd alkalmas lesz, gépjármű-, gyalogos és kerékpárforgalomra egyaránt - közölte Vígh Attila a "hidász", aki azt is elárulta, hogyan fog kinézni a tervezett híd:
A környezetbe teljesen beleilleszkedő hidat gondolt ki, amely képét függőleges és vízszintes zöldfelületek határozzák meg. A függőleges felületekre borostyánt vagy vadszőlőt futtatnának fel.

Fotó: Facebook/Nagy SándorA hídon közösségi tereket is kialakítanának, erre kiváló lehetőséget teremt, hogy az északi oldalról a teljes belváros belátható, ezért ezen az oldalon a főtartón futó sétánnyal egy 13 méteres magasságú kilátópontot is épülne.

Takács Miklós a Főmterv Zrt. közlekedéstervezési igazgatója elmondta, a Bécsi körúton a jelenlegi kettő helyett négy haladó sávot alakítanak ki jelzőlámpás csomópontokkal.

Az úttest mellett 5 méteres zöldsáv marad, a 3 méter széles járdák mellett pedig mindkét oldalon irányhelyes bicikliutat építenek, mivel a hídon intenzív kerékpáros-forgalommal számolnak. Az újszegedi oldal szabályozási terve jelenleg készül, ott két csomópont kialakításával számolnak, valamint azzal, hogy az újszegedi vasútállomást áthelyezik a Szőregi út mellé.

Facebook/Nagy Sándor