EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Kutyatartók, figyelem! Jön a Gazdijogsi!

Életmód hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Oktatási programot szervez a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az állatvédelmi problémák megoldásához ugyanis a szemléletváltás elengedhetetlen.

Magyarországon körülbelül másfél millió kutyát tartanak, amely a lakosságszámra vetítve nemzetközi viszonylatban is soknak számít. Viadalra nevelt és nevezett kutyák, áldatlan körülmények között tartott és szaporított ebek – nem egyszer ezek a hatósági ellenőrzések szomorú tapasztalatai, és ennél is jelentősebb a sorsára hagyott, vagy épp tudatlanságból rosszul tartott állatok száma. Ezen változtatna a haszon.hu információi szerint a Nébih, mely Gazdijogsi néven oktatási programot indít rövidesen.


A tananyag többek között sorra veszi a kutyaválasztás szempontjait     Fotó: freepik.com


A szervező hivatal úgy véli, a magyarok állatszerető emberek, ezért fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek annak érdekében, hogy jószágaikról felelősségteljesen tudjanak gondoskodni. Ennek érdekében a Gazdijogsi program nagy hangsúlyt fog fektetni a felelős állattartásra vonatkozó képzések tartására és szakmai konferenciák és szabadtéri rendezvények szervezésére.


A magyarok állatszerető emberek, ezért fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek annak érdekében, hogy jószágaikról felelősségteljesen tudjanak gondoskodni     Fotó: freepik.com


Az önkéntesen vállalható, ingyenes, online képzés várhatóan szeptembertől, e-learning képzéssel indul majd. A tananyag többek között sorra veszi a kutyaválasztás szempontjait, anatómiai és élettani alapismereteket nyújt, de bemutatja a kutya alapvető szükségleteit, viselkedési formáit és viselkedési problémáit, valamint a kutyatartás jogi szabályozását is. A kezdeti elméleti anyag később gazda-kutya gyakorlati képzéssel bővülne majd, távlati cél pedig, hogy teljesítése kötelező előfeltétele legyen a kutyavásárlásnak, illetve az örökbefogadásnak.