EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Téliesre fordul az időjárás

Életmód hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Ismét mínuszokra kell készülni, néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, többször várható havazás is.

Vélhetően az elmúlt napok időjárása után nem ilyen előrejelzésre számítottunk az Országos Meteorológiai Szolgálattól. Ma még az ország nagy részén átmenetileg felszakadozik a felhőzet, de az északkeleti, keleti megyékben tartósabban borult marad az idő. Délutántól havas esőre, havazásra csak az Északi-középhegység keleti felében, illetve az Alföld északkeleti részein lehet számítani, de késő este a déli határvidéken is előfordulhat hószállingózás. A maximum 0 és plusz 6 fok között lesz. Kedden eleinte túlnyomóan borult idő várható, majd szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, a szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Szerdán az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan fordulhat elő hózápor, kisebb havazás, a nyugati határ közelében néhol esetleg havas eső. A szél helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban a havas, derült, szélvédett részeken akár mínusz 8 és mínusz 13 fok közötti értékekre kell készülni, míg napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön nyugat felől vastagszik a felhőzet, beborul az ég, és a délutáni, esti óráktól egyre többfelé számítani lehet csapadékra. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.


Többfelé várható csapadék a héten: van, ahol hó, van, ahol eső lesz a jellemző     Fotó: freepik.com


Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól, estétől nyugat felől valószínűleg jelentősebben csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé várható csapadék: kezdetben az ország északkeleti felén inkább hó, másutt eső, az átmeneti zónában havas eső, néhol ónos eső is előfordulhat. Az enyhüléssel a hó estére északkeletre szorul vissza. Közben nyugat felől szűnik a csapadék. Időnként megerősödik a szél is. A minimumok általában mínusz 6 és plusz 5, a maximumok mínusz 1 és plusz 10 fok között alakulnak.