EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

A magyarok döntöttek! A többségük az orvosok mellett van

Egészség
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: (Illusztráció)

A nemrég készült felmérés szerint a kormány és az orvosok konfliktusáról a megkérdezettek 95 százaléka hallott, 60 százalékuk pedig egyetért az orvosok tiltakozásával.

A kormány és az orvosok konfliktusáról készített a Publicus Intézet egy reprezentatív kutatást. Elmondhatjuk, hogy a magyarok döntöttek, ugyanis a válaszadók 62 százaléka szerint az orvosok akciója a betegbiztonság javításáért zajlik. A kormány és az orvosok konfliktusáról a megkérdezettek 95 százaléka hallott – derül ki kutatásából, amit a Népszavának készítettek.

A válaszadók 62 százaléka úgy ítélte meg, hogy az orvosok akciója a betegbiztonság javításáért zajlik, és a kormánnyal folytatott vitájukban nekik adnak igazat. Csupán 18 százalék tartotta úgy, hogy az felelőtlen és éppen ellentétes következménnyel jár.


A válaszadók 62 százaléka úgy ítélte meg, hogy az orvosok akciója a betegbiztonság javításáért zajlik    Fotó: Freepik


Az ellenzéki szimpatizánsok 88 százaléka tartja azt, hogy az orvosok a betegbiztonság javításáért küzdenek. A Fidesz támogatóinak 43 százaléka látja ugyanígy, 33 százalék tartja felelőtlennek a tiltakozást, míg 24 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni.

A kutatásban rákérdeztek arra is, hogy a kormányzat és az orvostársadalom vitájában ki az, aki valóban a betegek érdekeit képviseli. A többség (53 százalék) inkább az orvosok mellé állt, 10 százalék adott igazat a kormánynak, 23 százalék pedig kifejezetten megengedő e kérdésben: a kabinetet és a doktorokat is a betegérdek valódi képviselőiként fogadta el.