EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Békésben győzött az influenza – Hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el a vármegye kórházaiban

Egészség
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: (Illusztráció)

Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

Az év harmadik hetében 23 800 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést. A legtöbb beteg Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyében volt a Nemzeti Népegészségügyi Központ közzétett heti jelentése szerint.

Mivel Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza, hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban. Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.Az intézkedés nem vonatkozik azokra, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást. A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó lehet jelen, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.