EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Az orosz oligarchák után most a kínai hírességek halnak meg sorban

Egészség
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Az elhunytak nekrológjában sehol sem említik, hogy mi lehet a haláluk pontos oka, a világ szerint valamennyien a koronavírusban haltak meg.

Amióta Kínában a társadalmi feszültségek – szinte zendülések – miatt szakítottak a zéró tolerancia elvével a coviddal szemben, ugrásszerűen megnőtt a fertőzések és a halálozások száma. Persze ezt is csak találgatni lehet, ugyanis egy ideje a kínai hatóságok semmilyen adatot nem hoznak nyilvánosságra.

Mindenesetre a BBC riportja szerint az elmúlt időszakban több kínai híresség is életét vesztette, ám egyikük nekrológjában sem szerepelt a halál oka. Sőt, a hivatalos forrásokban sincs nyoma a tömeges elhalálozás okainak.


A pekingi operaház híres szopránénekese, a 40 éves Csu Lanlan halálhíre okozott döbbenetet szerte Kínában     Fotó: Kínai Állami TV


A brit portál kínai sajtóinformációkra támaszkodva közölte, december 21. és 26. között a Kínai Tudományos Akadémia 16 tudósa veszítette el az életét. Majd a pekingi operaház híres szopránénekese, a 40 éves Csu Lanlan halálhíre okozott döbbenetet szerte Kínában, de ezt követte január elsején Kung Jintang színész, egy nappal később pedig Hu Fuming újságíró és Ni Csen forgatókönyvíró halálhírének bejelentése.