EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Átverték a tanárokat! Már régen szétoszthatná a kormány a béremelésre használható uniós pénzeket

Belföldi hírek
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztos elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz programra már régóta elérhetőek a brüsszeli milliárdok.

A kormány állandóan arra hivatkozva utasítja el a pedagógusok számára többször megígért béremelést, hogy azt csak akkor tudja megadni, ha megérkeznek hazánk számára az uniós pénzek. Nos, most az Index kiderítette, ezek a milliárdok már régen a kormány rendelkezésére állnak.

Ugyanis Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztos szerint ezek a pénzek egy olyan operatív programon belül vannak, amit a forrásfelfüggesztések nem érintenek. Mint a brüsszeli diplomata elárulta a pedagógusok béremelésére szánt uniós pénzek most is elérhetőek, annak felhasználása, így a tanárok fizetésének normalizálása kizárólag a magyar kormányon múlik.


Pont annyi alapbéremelést kaptak a pedagógusok, ahány betű látszik a táblán - holott a pénz már a rendelkezésre áll     Fotó: Pixabay


Mint kiderült, a kormány által a hagyományos uniós költségvetés forrásainak felhasználását célzó Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz először benyújtott változatában még egyetlen szó sem volt a pedagógusok tervezett béremeléséről. Ez csak később került bele az újraírt dokumentumba. Azaz a pedagógusok béremelését ebből kell finanszírozni.

„A program elfogadása óta szolgálataim folyamatosan tárgyalnak az illetékes magyar hatóságokkal a megállapodás szerinti intézkedés sikeres és hatékony végrehajtása érdekében. Mivel a siker egyik feltétele a magyar hatóságok és a legnagyobb tanári szakszervezetek közötti érdemi szociális párbeszéd, szoros együttműködés folyik ezekkel a szakszervezetekkel is” – fogalmazott az illetékes uniós biztos, Nicolas Schmit.

Már csak az a kérdés, vajon miért nem lép már a kormány