Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Magyar diákok sikerrel szerepeltek az AI Olimpián Rijádban

10perc.hu
2024. 09. 16.
Magyar diákok sikerrel szerepeltek az AI Olimpián Rijádban

A 2024-es Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Olimpián Rijádban a magyar csapat kiemelkedő eredményeket ért el, három érmet nyertek.

Az UNESCO által támogatott Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (IRCAI) és a szaúd-arábiai Nemzetközi Mesterséges Intelligencia-kutatási és Etikai Központ (ICAIRE) első alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Olimpiát 2024. szeptember 8-12. között Rijádban - közölte a Qubit.

A versenyen a diákok a mesterséges intelligencia különböző területein, köztük gépi tanulásban, mélytanulásban és megerősítéses tanulásban mérték össze tudásukat. Az eseményen a magyar csapat kiemelkedő eredményeket ért el: Labancz Benedek (Kecskeméti Bolyai János Gimnázium) arany-, Christ Miranda Anna (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) és Szilágyi Balázs (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium) ezüst-, míg Ungár Vince (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium) bronzérmet szerzett.

A diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában és az ELTE Informatikai Kar együttműködésével készültek fel. A csapat vezetője Gulyás László, az ELTE IK Mesterséges Intelligencia Tanszék docense és az NJSZT alelnöke volt, helyettese pedig Takács Tamás, az ELTE IK doktorandusza.

Főkép forrása:
ELTE Informatikai Kar Facebook

További cikkek