Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Töretlen a ChatGPT népszerűsége

10perc.hu
2024. 08. 30.
Töretlen a ChatGPT népszerűsége

Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, amit a felhasználói adatok is alátámasztanak.

Az OpenAI bejelentette, hogy kevesebb mint egy év alatt megduplázta a heti legalább egyszer aktív ChatGPT-felhasználók számát, ami már meghaladja a 200 milliót. Ez az újabb mérföldkő alig kilenc hónappal azután következett be, hogy a vállalat közölte, elérte a 100 milliós heti aktív felhasználói bázist - közölte a hvg.

Az érdeklődés növekedése a chatbothoz tartozó API használatában is megmutatkozott, különösen azóta, hogy az OpenAI 2023 júliusában kiadta a GPT-4o mini nyelvi modelljét. Az API lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy az eszköz utasításkészletét saját alkalmazásaikba integrálják, ami tovább növeli a ChatGPT elérhetőségét és használatát.

Az OpenAI nem csak a felhasználói bázis növekedésében ér el sikereket. A vállalat vezérigazgatója, Sam Altman nyáron közölte az alkalmazottakkal, hogy a cég évesített bevétele már elérte a 3,6 milliárd dollárt, szemben a 2023 végén regisztrált 1,6 milliárd dollárral.

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy olyan nagyvállalatok, mint az Apple és az Nvidia, tárgyalásokat folytatnak az OpenAI-ba történő befektetés lehetőségéről. Bár a részletek egyelőre nem nyilvánosak, az ilyen befektetések akár 100 milliárd dollár fölé is emelhetik az OpenAI értékelését. A Microsoft, amely 2019 óta 13 milliárd dollárt fektetett az OpenAI-ba, és az Apple is egyre szorosabbra fűzi együttműködését a céggel, bár az Európai Bizottság trösztellenes aggályai miatt az Apple végül nem vett részt az igazgatótanácsban.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek