Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Zuckerberg bevallotta: A Fehér Ház kérésére töröltünk tartalmakat

10perc.hu
2024. 08. 27.
Zuckerberg bevallotta: A Fehér Ház kérésére töröltünk tartalmakat

Mark Zuckerberg elismerte, hogy a Fehér Ház nyomására cenzúráztak bizonyos Covid-19 tartalmakat a Facebookon.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója egy levélben elismerte, hogy a Biden-kormányzat nyomást gyakorolt a cégére, hogy cenzúrázza a koronavírussal kapcsolatos tartalmakat a világjárvány idején – írta a Financial Times. Zuckerberg az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának címzett augusztus 26-án kelt levelében beszélt arról, hogy megbánta a kormányzati nyomásra hozott döntéseket - írta a HVG.

A levél szerint 2021-ben a Biden-kormányzat magas rangú tisztviselői, köztük a Fehér Ház is, többször is felszólították a Facebookot, hogy távolítsanak el bizonyos Covid–19 tartalmakat. „Hónapokon át több alkalommal is nyomást gyakoroltak csapatainkra, hogy cenzúrázzanak bizonyos Covid–19-ről szóló tartalmakat, köztük humoros és szatirikus bejegyzéseket, és nagy csalódottságuknak adtak hangot, amikor nem értettünk ezzel egyet” – írta Zuckerberg.

Zuckerberg a kormányzati nyomást helytelennek nevezte, és hozzátette, hogy a Facebook néhány olyan döntést hozott, amelyet ma már nem támogatna: Azt is gondolom, hogy hoztunk néhány olyan döntést, amelyet utólag és az új információk birtokában ma már nem hoznánk meg.”

A vezérigazgató szintén elismerte, hogy hibás döntés volt a New York Post cikkének „hátrasorolása”, amely Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a laptopjáról szól. A cikket eleinte orosz dezinformációnak tartották, de később az FBI megerősítette, hogy valós információkat tartalmazott.

A képviselőház igazságügyi bizottsága a levelet „a szólásszabadság nagy győzelmének” nevezte, és hozzátette, hogy Zuckerberg elismerte, hogy a Facebook cenzúrázta az amerikaiakat”.

Zuckerberg azt is közölte, hogy a 2024-es elnökválasztás során nem járul hozzá a választási infrastruktúra támogatásához, hogy ne játsszon szerepet a voksolásban. A 2020-as választás idején Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan, 400 millió dollárt adományoztak a választási infrastruktúra támogatására a Chan Zuckerberg Initiative-en keresztül.


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Facebook

További cikkek