Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hatalmas hibát találtak a ChatGPT macOS alkalmazásában

10perc.hu
2024. 07. 04.
Hatalmas hibát találtak a ChatGPT macOS alkalmazásában

Óriási biztonsági hibát találtak a ChatGPT macOS alkalmazásában.

A június végén mindenki számára elérhetővé vált ChatGPT dedikált macOS-alkalmazásában komoly biztonsági rést találtak a szakértők, írja a Verge.

A biztonsági kutató Pedro José Pereira Vieito szerint a probléma az volt, hogy a számítógépen tárolt csevegéseket viszonylag könnyen meg lehetett találni és kódolatlanul elolvasni, mintha csak egy Word-dokumentum lenne. Ez különösen aggasztó, mert ha egy rosszindulatú szereplő vagy alkalmazás hozzáférést szerzett a géphez, könnyen elolvashatta a ChatGPT-vel folytatott beszélgetéseket - közölte a 24.hu.

Miután a probléma nyilvánosságra került, az OpenAI gyorsan reagált és kiadott egy frissítést, amely titkosítja a csevegéseket. Taya Christianson, az OpenAI szóvivője elmondta: „Tisztában vagyunk a problémával, és kiadtuk az alkalmazás új verzióját, amely titkosítja a beszélgetéseket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a remek felhasználói élmény kínálása mellett se hagyjuk figyelmen kívül magas szintű biztonsági szabványainkat.”

A frissítés letöltése után úgy tűnik, hogy a probléma megoldódott, mivel a korábban használt alkalmazás már nem tudta szöveges fájlba rendezni a beszélgetéseket.

Hirdetés

További cikkek