Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Scarlett Johansson hangjára emlékeztet a ChatGPT új hangja

10perc.hu
2024. 05. 22.
Scarlett Johansson hangjára emlékeztet a ChatGPT új hangja

Scarlett Johansson jogi lépéseket is fontolgat.

A ChatGPT legújabb frissítésének hangja kísértetiesen hasonlít Scarlett Johanssonéra, bár a színésznő nem vállalta, hogy a mesterséges intelligencia új hangja legyen. Az OpenAI állítása szerint más hang áll a frissítés mögött, de Johansson jogi lépéseket tervez az ügyben - közölte a qubit.hu.

A ChatGPT új hangja, amelyet sokan Scarlett Johanssonéhoz hasonlónak találnak, 2013-as "A nő" (Her) című filmben nyújtott teljesítményére emlékeztet, ahol Johansson a Samantha nevű mesterséges intelligencia hangját adta. Annak ellenére, hogy Johansson határozottan elutasította az OpenAI felkérését, miszerint legyen a ChatGPT hangja, a hasonlóság továbbra is szembetűnő. Johansson és az OpenAI vezetője, Sam Altman közleményekben reagáltak a botrányra. Altman a színésznőnek küldött válaszában kifejezte csodálatát Johansson munkája iránt, és tagadta, hogy a kiadott hang szándékosan hasonlítana a színésznőére. Az OpenAI azonban nem adta ki, ki az a színésznő, akinek a hangját használták, hivatkozva a személyiségi jogok védelmére. Johansson legutóbb átláthatóságot követelt a vállalattól.

Bár a ChatGPT új hangja már a 2023 szeptemberi frissítés óta elérhető, a kapcsolat Scarlett Johansson hangjával csak most vált egyértelművé. Az újabb frissítések még kifejezőbbé tették a ChatGPT-t, ami nyilvánvalóvá tette a hasonlóságot. Az OpenAI a konfliktus miatt átmenetileg elérhetetlenné tette az új hangot, így jelenleg nem lehet meghallgatni a ChatGPT – majdnem – Scarlett Johansson hangján.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek