Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Vizsgálat alatt áll az Amazon önvezető robotaxi egysége

10perc.hu
2024. 05. 13.
Vizsgálat alatt áll az Amazon önvezető robotaxi egysége

A Zoox nevű egység több balesetet is okozott.

Az Amerikai Egyesült Államok közúti közlekedésbiztonsági hivatala vizsgálatot indított az Amazon önvezető robotaxi egysége, a Zoox ellen, miután két járműve hirtelen fékezett, és motorosok ütköztek hátulról - közölte az APNews.

A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) hétfőn honlapján közzétett dokumentumokban közölte, hogy értékeli a Zoox által kifejlesztett önvezető vezetést segítő rendszert. Mindkét baleset nappali órákban történt, a motorosok könnyebb sérüléseket szenvedtek. Mindkét esetben a hivatal megerősítette, hogy a balesetek bekövetkezte előtt az Amazon járművei mindegyike önvezető üzemmódban közlekedett.

A hivatal közölte, hogy a vizsgálat a cég önvezető vezetést segítő rendszerének balesetek során tanúsított teljesítményére, valamint arra fog összpontosítani, hogy a rendszer hogyan viselkedik a gyalogos-átkelőkön a gyalogosok és más kiszolgáltatott közlekedők körül.

A Zoox 2021-ben az önvezető járműveket gyártó vállalatok számára kiadott rendelet alapján jelentette a baleseteket. Az Amazon 2020 júniusában vásárolta fel a Zoox-ot egy elemzők által becsült több mint 1 milliárd dolláros áron. 2023-ban a kaliforniai Foster Cityben székelő cég azt közölte, hogy a furcsa kinézetű, négyfős ingajárataik egyike önvezető üzemmódban szállított alkalmazottakat a nyilvános utakon egy 1,6 kilométeres útvonalon két Zoox-épület között.
Főkép forrása:
Zoox (hivatalos oldal)

Hirdetés

További cikkek