392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Bevonják a NASA-t a Loch Ness-i szörny kutatásába

10perc.hu
2024. 04. 12.
Bevonják a NASA-t a Loch Ness-i szörny kutatásába

Újra kutatni szeretnék a világ egyik leghíresebb rejtélyét.

90 évvel Sir Edward Mountain expedíciója után a Loch Ness Center a NASA segítségét kéri a legendás lény újszerű felkutatásában - írja a News Sky.

A Loch Ness-i szörny rejtélye az egyik leghíresebb és legkitartóbb rejtély a világon. Számtalan expedíciót szerveztek már a lény felkutatására, de eddig még senkinek sem sikerült kézzelfogható bizonyítékot találnia.

Most azonban a Loch Ness Center úgy döntött, hogy a NASA segítségét kéri a keresésben. A NASA rendelkezik a legfejlettebb technológiával a világon, és a Loch Ness Center reméli, hogy ez a technológia segíthet nekik végre megoldani a rejtélyt.

A legújabb keresés május 30. és június 2. között zajlik. 

A Loch Ness Center Aimee Todd munkatársa elmondta: "Reméljük, hogy a Nessie-vadászok szerte a világon segítenek elérni a NASA embereit. Reméljük, hogy a közösségi médián keresztül elérjük őket. Csak abban reménykedünk, hogy szakértő útmutatásuk segít a válaszok megszerzésében."

Paul Nixon, a Loch Ness Center vezérigazgatója hozzátette: "Tavaly felkeltettük a világ figyelmét az egyik legnagyobb Nessie-kereséssel, amelyhez Amerikából, Kanadából, Franciaországból, Olaszországból, Japánból és más országokból is csatlakoztak résztvevők. A megmagyarázhatatlan zajok és észlelések miatt idén eltökélt szándékunk, hogy többet megtudjunk a megfoghatatlan Loch Ness-i szörnyről. Amellett, hogy szörnyvadászok segítségét kérjük, hogy segítsenek nekünk a küldetésünkben, szakértők segítségét is kérjük. Izgatottan várjuk, hogy ezt a keresést a valaha volt legnagyobb jelentőségűvé tegyük, mivel olyan új berendezéseket keresünk, amelyek segítenek feltárni a tó legnagyobb titkait."

A Loch Ness nemcsak talán az ország legismertebb tava, hanem Skócia második legmélyebb tava is – a hegyvidéki Loch Morar után –, és a legmélyebb pontján körülbelül 227 méteres (745 láb) található. A Loch Ness egyben Skócia legnagyobb tava is térfogatát tekintve, és több édesvizet tartalmaz, mint Anglia és Wales összes tava együttvéve. Körülbelül ugyanolyan mélységű, mint a San Francisco-i Golden Gate híd.

További cikkek