Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Megszervezik a második Lánchíd-pikniket Budapesten

10perc.hu
2024. 05. 16.
Megszervezik a második Lánchíd-pikniket Budapesten

A Lánchíd 175. évfordulójának ünneplésére a Budapesti Önkormányzat ingyenes pikniket szervez.

Május 26-án, délelőtt 10 órától egészen este 20 óráig, Budapest egyik leghíresebb hídján, a Lánchídon, megszervezik a Második Lánchíd-pikniket. Ez az eseményen megemlékeznek a Lánchíd építésének 175. évfordulójáról, és azon pillanatról, amikor először sétálhattak át rajta az emberek 1849 májusában.

A Lánchíd-piknik szorosan kapcsolódik a vasárnapi gyermeknaphoz is, így nem csupán a felnőttek, hanem a gyerekek is rengeteg szórakozási lehetőséget találnak majd - tájékoztat a Budaörsi Infó. 

A rendezvény idejére lezárják a hidat a közúti forgalom elől, így az emberek birtokba vehetik a hidat teljes szélességében.

A gyereknap alkalmából a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok várják a kicsiket. Emellett óriásbuborék-show és különféle gyermekprogramok szórakoztatják majd a legkisebbeket. Természetesen a felnőttek sem maradnak program nélkül, hiszen a piknik során koncertek és reformkori ruhatörténeti bemutató is vár rájuk.

A Lánchíd történetét pedig közelebbről is megismerhetik az érdeklődők a levéltár hídtörténeti kiállításának köszönhetően. Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének története kerül terítékre, mely során a látogatók próbára tehetik tudásukat, és szakemberek vezetett sétákon avatják be őket a híd érdekes világába.


Főkép forrása:
Creative Commons/Patrick Nouhailler
Címkék:
#Budapest

További cikkek