395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Herczeg Zoltán: „Kuss volt a nevem, mert a rács rossz oldalára kerültem”

10perc.hu
2023. 05. 09.

A divattervezőt tavaly októberben tartóztatták le kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, majd április 20-án – pontosan 180 nap elteltével – szabadult.

A pár hete szabadon engedett Herczeg Zoltán jelenleg házi őrizetben, nyomkövetővel a lábán várja sorsának alakulását. Ahogy azt az RTL Fókusz című magazinjának elmondta, csupán hétfőnként 9-11 óra között hagyhatja el belvárosi otthonát vásárlás vagy ügyintézés céljából.

A fentmaradó időben a lakásában, a körfolyosón vagy a tetőn tartózkodhat. A kereskedelmi csatorna műsorkészítőit beengedte az otthonába, a stábnak adott exkluzív interjújában pedig elmesélte, mennyire szégyelli magát azért, amit a családjának okozott.

„A legjobban a szüleim és a barátnőm miatt féltem, hogy ők hogyan dolgozzák ezt fel. Magam miatt nem aggódtam, mert pontosan tudtam, hogy kibírom. Édesanyámnak vidéken lehajtott fejjel kellett járnia, amikor kiderült, hogy az ő fia, akire borzalmasan büszke volt, bajba keveredett. Nem mehetett kihúzott gerinccel, csak lehajtott fejjel, mert szégyellte magát, ahogyan én is” – állította a divatguru.Herczeg a börtönben hamar elhatározta, hogy ha ezeket a megpróbáltatásokat kibírja a kapcsolatuk, akkor az egész életét Mariannal éli le. „Ez a nő mindent bebizonyított nekem. Nincs kérdés, kivel akarom az életemet leélni. Rettenetesen szégyelltem magam, olyannyira, hogy bőgtem. Nem szégyellem egy ország előtt bevallani, hogy kétszer-háromszor elsírtam magam a pszichológus előtt” – ismerte el Herczeg.

A letartóztatása alatt az egyik nevelőtiszt a zárkájában hagyott egy tollat, ami megváltás volt számára. Egy füzetbe írni és rajzolni kezdett.  Új ruhákat, úgynevezett börtönkollekciót tervezett, a ruhamárkájának szögesdrótos logót készített a zárkaszámával, órákon át rajzolt, verseket írt a szerelmének, illetve négyszáz oldalt írt tele a benti tapasztalatairól, érzéseiről.A börtönben voltak gyilkosok, szexuális bűnözők, adócsalók, kemény bűnözők, de őt kiemelt helyen tartották fogva, egy tizenkét négyzetméteres zárkán osztozott két másik férfivel, akikkel jó viszonyt alakított ki, és – egyetlen atrocitást leszámítva – senki nem szólt be neki, nem bántották.

„Ott leginkább kussolni volt jogunk, de én ezt elfogadtam, mert a rács rosszabbik oldalára kerültem, tudtam, hogy kuss a nevem. Nagyon naturális körülmények vannak, ülhetsz egész nap a semmi közepén...” – fogalmazott a divattervező.

Úgy érzi, sokat változott az utóbbi időben, megtanulta értékelni az életét, hiszen bent nem volt nagy a mozgástere. Mindössze kéthetente járhatott le a „spájzba” vásárolni, orvosi vizsgálatra mehetett, illetve napi egy órát sétálhatott.

Főkép forrása:
RTL Fókusz

További cikkek