Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szoboszlai és Orbán egymás ellen küzdenek a Bajnokok Ligájában

10perc.hu
2024. 10. 23.
Szoboszlai és Orbán egymás ellen küzdenek a Bajnokok Ligájában

Szoboszlai Dominik és Willi Orbán 18 év után először játszik egymás ellen a Bajnokok Ligájában, különleges mérkőzésre készülnek.

2024. október 23-án különleges mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligájában, ahol Szoboszlai Dominik és Willi Orbán egymás ellen lépnek pályára - közölte a Telex. Szoboszlai először játszik volt csapata, a RB Leipzig ellen, míg a Liverpool mindkét eddigi mérkőzését megnyerte, míg a Lipcse még nem szerzett pontot a csoportkörben. A német csapatnak sürgősen szüksége van a győzelemre, hogy elkerülje a kiesést.

A mérkőzés érdekessége, hogy 18 év után ismét magyar játékosok találkoznak a Bajnokok Ligájában. Az utolsó ilyen összecsapásra 2006. december 6-án került sor, amikor az AEK Athén és az RSC Anderlecht játszott egymás ellen, és a hazai csapatban Juhász Roland, míg a vendégeknél Tőzsér Dániel szerepelt. A meccs 2–2-es döntetlennel zárult.

A Bajnokok Ligáját 1992 óta rendezik, és a magyar játékosok közül többen is részt vettek a sorozatban, például Disztl László és Szabics Imre. Az utóbbi években azonban a magyar labdarúgás fejlődése azt mutatja, hogy egyre több tehetséges játékos jelenik meg a nemzetközi porondon.


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek