Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

2-1-re verte meg a Liverpool a Chelsea-t

10perc.hu
2024. 10. 21.
2-1-re verte meg a Liverpool a Chelsea-t

Szoboszlai Dominik újra kezdőként játszott a Liverpool színeiben, csapata pedig egy izgalmas mérkőzésen 2–1-re legyőzte a Chelsea-t a Premier League 8. fordulójában.

A Liverpool 2–1-re nyert a Chelsea ellen a Premier League 8. fordulójának rangadóján, Szoboszlai Dominik kezdőként végig a pályán volt, és fontos védőmunkával járult hozzá a sikerhez. Mohamed Szalah büntetőjével szerzett vezetést a hazai csapat, majd bár Nicolas Jackson góljával egyenlített a Chelsea, Curtis Jones második félidőbeli találata végül biztosította a Liverpool győzelmét. Szoboszlai egy nagy helyzet és egy kulcsfontosságú mentés révén fontos szerepet játszott a mérkőzésen - közölte az Index.

A Chelsea, amely az idei szezonban eddig hibátlan volt idegenben, ezúttal is nagy kihívást jelentett a Liverpoolnak, különösen, hogy az első félidő során több kemény ütközet is jellemezte a találkozót. Szalah gyors tizenegyesből szerezte meg a vezetést, de Jota sérülése miatt hamar változtatni kellett a csapaton. Szoboszlai feladatai közé ezúttal több védekező feladat is bekerült, különösen Cole Palmer ellen.

A második félidő elején a Chelsea egyenlített Nicolas Jackson találatával, amit a VAR ellenőrzött, de hamarosan Curtis Jones visszaszerezte a vezetést egy újabb Szalah beadás után. A mérkőzés végére a Chelsea dominált a labdabirtoklásban, de Szoboszlai óriási mentése is hozzájárult ahhoz, hogy a Liverpool megtartsa a vezetést és megszerezze a három pontot.




Főkép forrása:
DPPI Media
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek