Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Botrány a kézilabda szuperrangadón: köpködés, szitkozódás és verekedés

10perc.hu
2024. 10. 14.
Botrány a kézilabda szuperrangadón: köpködés, szitkozódás és verekedés

Botrány alakult ki az Orlen Wisla Plock és az Industria Kielce kézilabdameccse után, ahol 21 kiállítást ítéltek, és súlyos verekedések történt.

A lengyel kézilabdasportot megosztó botrány tört ki az Orlen Wisla Plock és az Industria Kielce szuperrangadója után. A Plock hazai pályán 29-25-re legyőzte a Kielcét, amely már öt meccse nyeretlen. Szita Zoltán kiemelkedett a teljesítményével, négy gólt szerzett, míg csapattársa, Fazekas Gergő sérülés miatt nem játszott - számolt be az esetről az Origo.

A mérkőzés során 21 kiállítást ítéltek a játékvezetők, és a piros lapok mellett két kék lapot is felmutattak, ami fegyelmi tárgyalást von maga után a súlyos szabálytalanság miatt. Az egyik legemlékezetesebb incidens során Jorge Maqueda megharapta Mirsad Terzicet. A lefújás után a játékosok összecsaptak, míg a két edző között heves szóváltás alakult ki.

Xavier Sabaté, a Plock edzője elmondta, hogy a Kielce vezetőedzője, Talant Dujshebaev, egy spanyol kifejezéssel fenyegette meg őt: "megöllek, te rohadék!" A konfliktus során Dujshebaev leköpte Sabaté-t, és azt állította, hogy korábbi edzőtársa rasszista megjegyzéseket tett. Az eset súlyosbítja a csapatok közötti feszültséget és a sportág tisztaságát is megkérdőjelezi.

Főkép forrása:
ORLEN Wisła Płock Facebook
Címkék:
#Kézilabda

További cikkek