Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Az év leginspirálóbb ifjú sportolója: Gulyás Michelle

10perc.hu
2024. 10. 14.
Az év leginspirálóbb ifjú sportolója: Gulyás Michelle

A Femcafe Inspiráló Nők Díjátadóján Gulyás Michelle, a párizsi öttusa olimpiai bajnoka, elnyerte a leginspirálóbb ifjú sportoló díját.

A Nap Híre riportereinek kérdéseire válaszolva a bajnok elárulta, hogy az elmúlt két hónap teljesen felborította az életét, és bár nagy a médiaérdeklődés körülötte, nem hagyta abba az edzést, hogy készen álljon a következő kihívásokra - írta a Naphíre. „Futnom kellett. Tudtam, hogy a két hónap nagyon nagy kiesés, és egy kis kondi azért kell” – mondta Gulyás Michelle.

Az öttusában bekövetkező változások, különösen a lovaglás helyett bevezetett akadálypálya, szintén új feladatok elé állítják a sportolót. Bár hivatalosan a következő héten kezdi meg az edzéseket, az új versenyszám sok ismeretlen tényezőt rejt számára. „Nehéz erről bármit mondani, mert nem tudom, milyen. És persze azt sem tudom, hogy nekem hogy fog ez menni” – mondta, utalva arra, hogy ez akár pozitív vagy negatív hatással is lehet az összeredményére.

Gulyás elmondta, hogy a rengeteg elfoglaltság ellenére sikerült néhány napot pihenéssel töltenie Szardínián és Santorinin, bár egy hosszabb tengerentúli út nem fért bele a zsúfolt programjába. „Nagyon sok volt a média megkeresés”tette hozzá, jelezve, hogy több programban is részt vett, amelyek célja a sport népszerűsítése a fiatalok körében.

A sportoló jelenleg a februári világkupára készül, és különösen a futásra helyez hangsúlyt a következő időszakban, mivel úgy véli, a fiatal mezőny erősen koncentrál erre a számra. „Az a cél, hogy olyan munkát tegyek a futásba, amellyel ez a tusám is a világ élvonalába kerülhet” – mondta Gulyás Michelle.


Főkép forrása:
Gyurcsány Ferenc Facebook
Címkék:
#Olimpia

További cikkek