Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Franciaország fölényes győzelmet aratott Izrael ellen a Nemzetek Ligájában

10perc.hu
2024. 10. 11.
Franciaország fölényes győzelmet aratott Izrael ellen a Nemzetek Ligájában

Franciaország 4-1-re legyőzte Izraelt a Nemzetek Ligájában Mbappé és Griezmann nélkül, Nkunku és Camavinga vezetésével.


Franciaország 4-1-es győzelmet aratott Izrael felett a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, a budapesti Bozsik Arénában - közölte a Nemzeti Sport. Didier Deschamps csapata két kulcsjátékosa, Kylian Mbappé és Antoine Griezmann nélkül lépett pályára, ami nem könnyítette meg a francia kapitány dolgát. Mbappé sérülés utáni kihagyása és Griezmann váratlan visszavonulása miatt a válogatott jelentős változtatásokkal állt fel, de a rendelkezésre álló tehetségek, mint Christopher Nkunku és Michael Olise, megmutatták, hogy a francia csapat bármikor képes alkalmazkodni.

A mérkőzés korán lendületet vett, amikor a francia középpályás Eduardo Camavinga a 7. percben megszerezte a vezetést egy távoli lövéssel, amelyet az izraeli kapus, Omri Glazer nem tudott hárítani. Izrael a 24. percben egyenlített Omri Gandelman fejesével, ám a francia válasz nem váratott sokáig, és Nkunku két perccel később visszaállította a franciák előnyét.

A második félidőben Deschamps taktikai változtatásai ugyan nem hoztak azonnali eredményt, de a hajrában a franciák dominanciája érvényesült. Mattéo Guendouzi és Bradley Barcola a csereként beállva találtak be, ezzel bebiztosítva a francia győzelmet.

„A franciák a két legnagyobb klasszisuk nélkül is könnyedén nyertek Izrael ellen” – zárul a mérkőzés összefoglalója. A franciák számára következő nagyobb kihívás Brüsszelben vár, ahol már nagyobb tét és erősebb ellenfél áll majd szemben velük.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek