Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL-gólparádé: Dortmund, Barcelona, Manchester City és Inter taroltak a keddi játéknapon

10perc.hu
2024. 10. 02.
BL-gólparádé: Dortmund, Barcelona, Manchester City és Inter taroltak a keddi játéknapon

A keddi Bajnokok Ligája játéknapján látványos gólzáporok születtek: a Dortmund hét, a Barcelona öt, míg a Manchester City és az Inter egyaránt négy gólt szereztek.

A Dortmund valósággal megsemmisítette a skót Celticet, amikor 7–1-es győzelmet arattak a hazai pályán. Az első félidőben még szorosnak tűnt a mérkőzés, amikor Emre Can tizenegyesből szerzett vezetést a németeknek, amit Maeda Daizen gyorsan kiegyenlített (1–1). Azonban innen kezdve a Dortmund dominált: Karim Adeyemi remek formában játszott, három gólt is szerzett, miközben Serhou Guirassy is betalált (5–1).

"Adeyemi előtt csupán egy német labdarúgó szerzett három gólt egy BL-meccs első félidejében: az akkoriban a Bayern Münchent erősítő Mario Gómez a Napoli ellen 2011 novemberében."

A második félidőben Adeyemi sérülés miatt kényszerült cserére, de a Dortmund továbbra is gólokat szerzett: Guirassy és Felix Nmecha állította be a 7–1-es végeredményt.

Az Inter szintén látványos győzelmet aratott hazai pályán, amikor 4–0-ra legyőzte a Crvena zvezdát. A gólzápor Hakan Calhanoglu szabadrúgásával kezdődött, majd a második félidőben a hazaiak letámadása tovább növelte az előnyt. Marko Arnautovic és Lautaro Martínez is betalált, végül Mehdi Taremi tizenegyesével alakult ki a végeredmény.

A Manchester City idegenben, Szlovákiában, sima 4–0-s győzelmet aratott a Slovan Bratislava ellen. Bár a hazaiak kezdték veszélyesen, az angol bajnok gyorsan átvette az irányítást: Ilkay Gündogan és Phil Foden az első félidőben találtak be, míg a második játékrészben Erling Haaland és James McAtee zárták le a mérkőzést.

A nap legszorosabb mérkőzése a PSV és a Sporting összecsapása volt, amely 1–1-re végződött. A mérkőzés egyetlen említésre méltó eseménye az első félidőben Jerdy Schouten találata volt, ám a második félidőben a Sporting jobban játszott, és Daniel Braganca egyenlített a 82. percben.

Ez a forduló is megmutatta, hogy a Bajnokok Ligája továbbra is a látványos és izgalmas mérkőzések színtere marad, ahol minden gól és pont számít.

A Barcelona a bajnoki botlás után a Bajnokok Ligájában javított, és már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A Barcelonában Lewandowski duplázott, és vezette csapatát 5-0-s sikerre a svájci Young Boys ellen.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek