Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Több magyar olimpikon is állami kitüntetésben részesül

10perc.hu
2024. 10. 01.
Több magyar olimpikon is állami kitüntetésben részesül

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent hírek szerint Orbán Viktor javaslatára több olimpiai és paralimpiai bajnok kapott állami kitüntetést a nyári párizsi játékokon elért kiemelkedő teljesítményeikért.

A legutóbbi Magyar Közlöny alapján, Orbán Viktor javaslatára, több kiemelkedő olimpiai és paralimpiai bajnok kapta meg a Magyar Érdemrend kitüntetéseit a nyári párizsi játékokon elért eredményeikért, köztük Milák Kristóf, Csipes Tamara és Gulyás Michelle. A kitüntetettek között vannak a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztjével elismert sportolók, akik jelentős teljesítményükkel hozzájárultak a magyar sport hírnevének öregbítéséhez - közölte a Telex.

 Csipes Tamara, aki 500 méteren ezüstérmet szerzett kajak egyesben és kettesben Gazsó Alida Dórával, parancsnoki keresztet kapott, míg Milák Kristóf, aki a 100 méteres pillangóúszásban aranyérmet, 200 méteren pedig ezüstöt nyert, szintén a parancsnoki fokozatot kapta.

Kopasz Bálint bronzérmes lett a kajak ezerméteres versenyén, míg Tótka Sándor Nádas Bencével a 500 méteres kajakettesben második helyen végzett. Gulyás Michelle, a női öttusa olimpiai bajnoka, valamint Kós Hubert, Rasovszky Kristóf és Márton Viviána szintén kitüntetést kaptak, kiemelve az ő teljesítményüket. Az ezüstérmes magyar kardcsapat tagjai, Gémesi Csanád, Szatmári András és Rabb Krisztián, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét érdemelték ki, míg Major Veronika bronzérmes sportlövő Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

A paralimpikonok közül Krajnyák Zsuzsanna ezüstérmes vívó és Pálos Péter bronzérmes asztaliteniszező is kiemelkedő elismerésben részesült, a Magyar Érdemrend nagykeresztjével. Konkoly Zsófia, aki 200 méteres vegyesúszásban aranyérmet, 100 méteren pedig ezüstöt nyert, parancsnoki keresztet kapott. A kitüntetések célja, hogy elismerjék azoknak a sportolóknak és edzőiknek a munkáját, akik példaértékű teljesítményeikkel hozzájárultak Magyarország sportéletéhez. A kitüntetések átadására általában március 15-én és október 23-án kerül sor, a Magyar Érdemrend pedig az egyik legmagasabb állami elismerés, amely a kultúra, tudomány, művészet és más területeken végzett kiemelkedő tevékenységeket jutalmazza.

Főkép forrása:
Milák Kristóf - Rajongói oldal (Facebook)
Címkék:
#Olimpia

További cikkek