Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Atlético-Real rangadó: botrányos fordulatok után döntetlen

10perc.hu
2024. 09. 30.
Atlético-Real rangadó: botrányos fordulatok után döntetlen

Egy kifejezetten jó tempójú meccs, botrány a lelátón, majd végül döntetlen a pályán a La Liga 8. fordulójában.

Az Atlético Madrid és a Real Madrid összecsapása a spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a várakozásoknak megfelelően izgalmas és feszült mérkőzést hozott, amely 1-1-es döntetlennel zárult. A rangadó első félideje gól nélkül ért véget, bár mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Az Atlético Madrid támadója, Julián Álvarez korán próbára tette Thibaut Courtois-t egy éles szögből leadott lövéssel, míg a Real Madrid oldaláról Fede Valverde átlövése jelentett komolyabb veszélyt, de Jan Oblak bravúrosan hárított.

A második félidő elején a Real Madrid lendülete tovább nőtt, és végül az 64. percben sikerült feltörniük az Atlético védelmét. Vinícius Júnior bal oldali beadása pontosan találta meg Éder Militaót, aki a hosszú oldalon üresen maradt, és 8 méterről leadott lövése Marcos Llorentén megpattanva jutott Oblak kapujába. 

A gól után a hazai szurkolók különféle tárgyakat kezdtek dobálni Courtois felé, ami miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. A játék szünetelt, de a csapatok nem hagyták, hogy ez megtörje őket: mindkét oldalon tovább folytatódott a harc.

Az Atlético Madrid támadójátéka a mérkőzés utolsó szakaszára feljavult, és a hazaiak egyre több helyzetet alakítottak ki. Thibaut Courtois Oblakhoz hasonlóan nagyszerűen védett, amikor a csereként beállt Lino lövése próbára tette őt. A Real Madrid is veszélybe került, különösen amikor Endrick egy távoli lövéssel próbálkozott, ám ez nem talált célt.

A mérkőzés hajrája ismét izgalmakat hozott: az Atlético ebben a szezonban már több alkalommal is szerzett gólt a hosszabbításban, és most sem volt másképp. Javi Galán egy remek passzal ugratta ki Ángel Correát, aki a leshatárról indult, és ügyesen húzta el a labdát Courtois mellett. Bár a Real Madrid védője, Éder Militao próbálta menteni a helyzetet, a labda végül Correa lábáról pattant a kapuba. A gól eredetileg érvénytelennek tűnt, ám a videobíró elemzése után a játékvezető mégis megadta az egyenlítést jelentő találatot.

A mérkőzés végén azonban az Atlético Madrid tíz emberre fogyatkozott, miután Marcos Llorente az ellenfelét letalpalva piros lapot kapott. Ennek ellenére a hazai csapat kitartott, és sikerült kiharcolnia az 1-1-es döntetlent, ami fontos pontot jelentett számukra a szezon során. A döntetlennek azonban leginkább a Barcelona örülhetett, hiszen a katalán csapat a madridi riválisokkal szemben tovább növelhette előnyét a tabellán, miután az Osasuna ellen aratott győzelmükkel három, illetve öt ponttal vezettek előttük.

Az összecsapás nemcsak a góljairól, hanem Antoine Griezmann számára is emlékezetes maradt, mivel ez volt az 500. mérkőzése a spanyol bajnokságban. Ezzel a francia játékos a 14. labdarúgó lett, aki elérte ezt a mérföldkövet, és Lionel Messi után a második olyan nem spanyol, akinek sikerült elérnie ezt az impozáns számot.


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek