Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

FIFA: Izrael kitiltásának lehetősége a palesztin szövetség panaszára

10perc.hu
2024. 09. 27.
FIFA: Izrael kitiltásának lehetősége a palesztin szövetség panaszára

A FIFA jövő heti ülésén Izrael kitiltása kerül napirendre, a palesztin szövetség panaszára a nemzetközi jog megsértése miatt.

A jövő héten a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ülésén napirendre kerül Izrael esetleges kitiltása a nemzetközi labdarúgásból, a palesztin szövetség (PFA) panaszára. A PFA állítása szerint izraeli kollégáik megsértették a FIFA alapszabályait, amely miatt a FIFA jogi vizsgálatot indított - közölte az Index.

A PFA reményét fejezte ki, hogy igazságot és egyenlőséget” hoznak a palesztin labdarúgás számára, a FIFA vezető tanácsának jövő csütörtöki ülésére való tekintettel. Az izraeli szövetség vezetője, Shino Moshe Zuares, a palesztinok lépését cinikus, politikai és ellenséges akciónak nevezte, amely ellentétes a FIFA azon törekvésével, hogy elválassza a sportot a politikától.

A palesztin szövetség emellett a Gázai övezetben történt eseményekre hivatkozik, mint például a labdarúgó-infrastruktúra lerombolására és a játékosok halálára, a háború tavalyi kezdete óta. Az izraeli futballtisztviselőket azzal is vádolják, hogy a kormányuk bűnrészes a nemzetközi jog megsértésében, valamint diszkriminálják az arab játékosokat.

Az európai szövetség (UEFA) korábban kijelentette, hogy nem tárgyalja Izrael eltiltását a versenyein, miközben Izrael az UEFA 55 tagszövetségének egyike. Izraeli válogatottak az elmúlt egy évben Magyarországon játszották mérkőzéseiket, míg Oroszországot eltiltották a versenyzéstől az Ukrajna ellen indított invázió miatt. 

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek