Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Brüsszeli kudarc: A Ferencváros alulmaradt az Európa-liga nyitófordulójában

10perc/MTI
2024. 09. 26.
Brüsszeli kudarc: A Ferencváros alulmaradt az Európa-liga nyitófordulójában

Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a belga Anderlecht otthonában, a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

A hazaiak a 60. percben Yari Verschaeren góljával szerezték meg a vezetést, hat perccel később pedig Kasper Dolberg büntetőből növelte az előnyt. A hajrában az emberelőnyben futballozó Ferencváros a 86. percben Adama Traoré szerencsés találatával szépített, de az állás ezután már nem változott.

Pascal Jansen, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint apró hibák döntötték el az Anderlecht elleni szerdai Európa-liga mérkőzést, amelyet együttese 2-1-re elvesztett.

A holland szakember a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, az első félidőben kiegyenlített küzdelem zajlott, játékosaiból azonban hiányzott az elszántság, ami a támadások gyengébb befejezését eredményezte.

A tréner kiemelte, a második félidőben más taktikára váltott az Anderlecht, de ezt a játékosai alapvetően jól reagálták le, azonban két hibából két gólt szerzett az ellenfél, ami alapvetően változtatta meg a mérkőzés dinamikáját.

"Ahogyan azt a dániai meccsünk után már elmondtam, ezen a szinten minden apró hibát megbüntetnek az ellenfelek" - nyilatkozta Pascal Jansen, aki szerint miután emberelőnybe került csapata, sikerült veszélyesebben futballoznia és gólt szereznie, de az utolsó percekben a rivális sok apró szabálytalansággal zökkentette ki őket a ritmusból.

"Nem tartunk még ott, ahol szeretnénk. Folyamatosan dolgoznunk kell, hogy lépésről lépésre haladjunk az úton" -jegyezte meg az FTC trénere.

A Ferencváros - amely története során először kapott ki belga csapattól az európai kupaporondon - jövő csütörtökön az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur együttesét fogadja a Groupama Arénában.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek