Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Gól nélküli döntetlennel zárult a Manchester City és az Inter Bajnokok Ligája rangadója

10perc.hu
2024. 09. 19.
Gól nélküli döntetlennel zárult a Manchester City és az Inter Bajnokok Ligája rangadója

A Bajnokok Ligája 1. fordulójában a Manchester City és az Internazionale gól nélküli döntetlent játszott.

A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának első fordulójában a Manchester City hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Internazionale ellen. Az angol csapat dominálta a mérkőzést, de az olasz védelem rendkívül jól zárta le a helyzeteket, így egyik csapat sem tudott betalálni. A City fölényben volt, azonban az Inter kontrái folyamatos veszélyt jelentettek a hazai kapura - közölte a Nemzeti Sport.

A 2023-as Bajnokok Ligája döntőjének résztvevői, a Manchester City és az Internazionale, az Opta adatelemző cég szerint az idei évben is a végső győzelemre legesélyesebb csapatok közétartoznak. A City aranyéremre vonatkozó esélyét 25,3 százalékra, míg az Interét 10,9 százalékra becsülik, a címvédő Real Madrid 18,2 százalékkal a második helyen áll. Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a mérkőzés előtt Simone Inzaghi meglepő választásait próbálta megérteni.

Inzaghi az olasz csapatból kihagyta Benjamin Pavard-t, Henrih Mhitarjant és Lautaro Martínezt, helyettük Yann Bisseck, Piotr Zielinski és Mehdi Taremi szerepeltek. Guardiola a sajtótájékoztatón Pavard-t és Mhitarjant is fontos játékosoknak említette, és Lautaro Martínezt is fontosnak tartotta, még ha az idényben nem is szerzett gólt se a klubjában, se az argentin válogatottban. A City uralta a labdát, de az Inter szoros védekezése ellen nem tudtak érvényesülni. A vendégek kontrái gyakran hibás döntésekhez vezettek, így a helyzetkihasználás problémás volt.

A szünetben Guardiola lecserélte Savinhót és a sérült Kevin De Bruynét, helyettük Phil Foden és Ilkay Gündogan érkeztek. Az Internek volt egy nagy lehetősége, de Matteo Darmian kihagyta a ziccert. Phil Foden közeli lövése és Mhitarjan próbálkozása is nem tudott betalálni. A 79. percben Yann Sommer védte Josko Gvardiol kemény lövését. A City végig nyomás alatt tartotta az Intert, de nem tudta áttörni a milánói védekezést. Könnyen lehet, hogy a két csapat a tavaszi egyenes kieséses szakaszban ismét összecsap, hogy eldöntsék, melyikük a jobb.




Főkép forrása:
Manchester City (Facebook)

További cikkek