Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Barcelona 4–1-re legyőzte a Gironát a La Ligában

10perc.hu
2024. 09. 15.
A Barcelona 4–1-re legyőzte a Gironát a La Ligában

Yamal duplázott, Lewandowski gólpasszt adott, Olmo és Pedri is betalált.

A Barcelona az elmúlt három mérkőzésén nem tudta legyőzni a Gironát, de a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójában hatalmas fölénnyel, 4–1-re diadalmaskodott. A meccs során Lamine Yamal duplázott, Robert Lewandowski gólpasszt adott, míg Dani Olmo és Pedri is betalált.

Barcelona dominált, de nehezen törte át a védekezést

A Barcelona korábbi mérkőzései során nem tudta megverni a Gironát: az előző idényben hazai pályán és idegenben is 4–2-es vereséget szenvedett el. Ezúttal azonban már Hansi Flick irányította a csapatot, amely mezőnyfölényben játszott, de sokáig nem tudta feltörni a Girona védekezését. A 30. percben Lamine Yamal szerezte meg az első gólt, miután labdát szerzett a Girona tizenhatosánál, és a bal felső sarokba helyezte a labdát.

Hét perccel később Raphinha szabadrúgása Robert Lewandowski lábáról pattant hátra, Yamal pedig kapásból a jobb alsó sarokba tekerte a labdát. A Girona próbálkozott a szépítéssel, de a 44. percben Inigo Martínez kezére pattant labda után a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A második félidő elején Jules Koundé indította Dani Olmót, aki éles szögből lőtt a kapu jobb oldalába. Olmo így mindhárom barcelonai mérkőzésén betalált. A Barcelona nem állt meg, és Marc Casado remek passzát követően Pedri is betalált a 64. percben.

A Barcelona a négygólos előny birtokában is magasan tartotta a Girona térfelén a labdát, próbálva helyzeteket kialakítani. Azonban a hazaiak egy ügyes labdakihozatal végén Cristhian Stuani a 80. percben szépített. A Barcelona a mérkőzés végén Ferran Torres kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót, de a győzelem nem volt veszélyben.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek